Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ПОКЛАДАЄ ВСЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ НА ТИМОШЕНКО

П'ятниця, 30 січня 2009, 20:39

Президент Віктор Ющенко вимагає від Верховної Ради терміново переглянути держбюджет на 2009 рік і покладає всю відповідальність за економічну ситуацію в країні на прем’єр-міністра Юлію Тимошенко

Про це він сказав у своєму зверненні до українського народу в п’ятницю ввечері.

"Я вимагаю негайно внести зміни до Держбюджету на 2009 рік. Це - єдиний спосіб виправити становище. Я застерігав уряд і парламентську більшість - головних авторів Держбюджету поточного року: зроблений вами документ - це повітряний замок", - сказав Ющенко.

"На сьогодні уряд не зібрав і половини запланованого на січень обсягу податків і зборів. Причина знову одна: нереальність бюджету. У висновках я спираюся на оцінку міністра фінансів Віктора Пинзеника", - зазначив президент.

Він наголосив, що "думка міністра є визначальною у підготовці кошторису будь-якої держави".

"Я звертаюся до Юлії Тимошенко і нею організованої більшості. Це - ваша відповідальність", - підкреслив Ющенко.

"Шановна Юліє Володимирівно, ви свідомо заклали в бюджет всі завищені показники та обіцянки, які не можете виконати сьогодні. Гроші не сконцентровані, а розпорошені, в тому числі і на чергову виплату заощаджень", - заявив він.

Звертаючись до депутатів коаліції, Ющенко сказав: "ви підтримуєте популізм, який вже завтра обернеться невиплатою заробітної плати, пенсій, стипендій і цілої низки соціальних допомог".

"Хочу підкреслити: це - ваша відповідальність. За вашої слухняної згоди гроші не отримають лікарі, вчителі, військові. Не буде коштів для шкіл і лікарень. Ви будете відповідати перед українськими людьми", - наголосив глава держави.

"Ви добре усвідомлюєте, що нинішній бюджет є головним провокатором кризи в Україні", - сказав він, звертаючись до спікера Верховної Ради Володимира Литвина.

"В інтересах держави я прошу Вас консолідувати парламент для зміни бюджету і схвалення термінових антикризових рішень. Від імені всієї країни я вимагаю від уряду та парламенту негайно підготувати чесний бюджет, де видатки будуть відповідати можливостям економіки", - наголосив президент.

"Повну відповідальність відповідно до Конституції за економічне становище, за зрив бюджетного процесу, за руйнацію банківської системи несе особисто прем'єр-міністр Тимошенко. Дійшовши до критичної межі, їй не вдасться сховатися в опозиції", - підкреслив він.

Крім того, президент закликав громадян до спокою.

"Ви будете захищені. У нас є можливість захистити і країну, і людей. Зараз перше і найголовніше - знайти політичну волю, мужність, прийняти реальний для країни бюджет 2009 року. Для цього я застосую всі необхідні в умовах кризи важелі", - наголосив Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...