Фірташ хоче жити з Луценком "в законі"

Неділя, 1 лютого 2009, 19:55

Співвласник компанії РосУкрЕнерго Дмитро Фірташ наполягає, що 11 мільярдів кубометрів газу в сховищах України належать РосУкрЕнерго й перебуває в Україні під тимчасовим митним наглядом.

Про це він сказав в ефірі телеканалу Інтер.

"По юридичних документах газ належить РосУкрЕнерго. Більше того, цей газ не має ніякого відношення до України. Він перебуває в Україні під тимчасовим митним контролем", - зазначив Фірташ.

"Тобто це газ, призначений європейським споживачам. Отже, всі ці 11 мільярдів повинні бути віддані в Європу. Нафтогаз не виконує свої зобов'язання, відповідно Польща, Угорщина й Румунія недоодержують (газ)", - сказав бізнесмен.

Крім того, коментуючи заяву міністра внутрішніх справ Юрія Луценко про "розкуркулювання" РосУкрЕнерго, Фірташ сказав: "Мені дивно, коли міністр МВС при всіх заявляє, що він буде розкуркулювати РосУкрЕнерго".

"Я сміюся. Але ми повинні жити в законі, і ми повинні розуміти: якщо є претензії, ми повинні йти в суд. А не займайтеся рейдерством і не вигадувати ніякі розкуркулювання", - заявив він.

Також, відповідаючи на запитання ведучого, чи є конфлікт із прем'єр-міністром Юлією Тимошенко особистим, бізнесмен заявив: "Це не моє особисте з Тимошенко".

"Я не воюю з Тимошенко. Мені нема чого воювати із прем'єр-міністром. Я з нею нічого особистого не маю, і мати не збираюся", - сказав Фірташ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News