Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіони" готові "обнулити" список

Вівторок, 3 лютого 2009, 14:41

Заступник голови фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявляє про готовність своєї політичної сили обнулити список кандидатів, висунутих на вибори Верховної Ради у 2007 році від ПР, для призначення позачергових парламентських виборів.

Про це він сказав журналістам, повідомляють "Українські новини".

"Ми готові, і не 150 (мандатів скласти), а щоб 450 депутатів або тих кандидатів, які можуть бути депутатами, - вони можуть написати заяву (про відмову від депутатських мандатів), і відповідним чином ми можемо бути готові до такої процедури", - сказав він.

У той же час депутат підкреслив, що рішення про призначення позачергових виборів Верховної Ради приймається президентом, а Віктор Ющенко, на думку членів ПР, може й не призначити позачергові парламентські вибори.

Тому, за словами Єфремова, у Партії регіонів розглядають і інші варіанти переформатування більшості в Верховній Раді.

Депутат підкреслив, що мета Партії регіонів - не проведення позачергових виборів Верховної Ради, а зміна уряду.

Як повідомлялося, лідер Партії регіонів Віктор Янукович допускає розгляд на з'їзді партії можливості складення 150 народними депутатами від ПР своїх повноважень.

Юридичною підставою для призначення позачергових виборів Верховної Ради у 2007 році була неправочинність парламенту, яка виникла через складання більш як 150 депутатами від фракцій Блоку Юлії Тимошенко й блоку "Наша Україна" своїх повноважень.

Центральна виборча комісія не могла визнати обраними наступних за списком кандидатів від цих політичних сил, тому що вони "обнулили" свої виборчі списки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування