Депутати проголосували усі пропозиції Тимошенко по "Артеку"

Вівторок, 3 лютого 2009, 18:32

Верховна рада підтримала в цілому законопроекти та постанову щодо функціонування дитячих центрів "Артек" та "Молода Гвардія".

Так за закон про державну підтримку та особливості функціонування дитячих центрів "Артек" і "Молода гвардія" проголосували 413 депутатів.

Згідно із законом Держава викуповує 90% путівок дитячого центру "Артек". Решта путівок реалізується зазначеним дитячим центром без залучення третіх осіб.

Також за законом держава викуповує 100% путівок дитячого центру "Молода гвардія". Операції з реалізації путівок звільняються від обкладення податком на додану вартість.

На це іншим законом про зміни до бюджету виділено кошти з державного бюджету. За це проголосували 417 депутатів.

Також цим законом податковий борг центрів списано, а табори звільняються від податків.

Депутати також підтримали постанову, запропоновану депутатом Катериною Самойлик.

Постановою рекомендовано уряду невідкладно розробити і подати до Верховної Ради України проект загальнодержавної програми розвитку "Артеку" та "Молодої гвардії", а саме відновити фінансування центрів, що виділяються на оздоровлення дітей з розрахунку на 15 тис. Дітей та передбачити кошти для проведення комплексної реконструкції та оснащення сучасними технічними засобами.

Також постановою доручено уряду вирішити питання підпорядкування Міжнародного дитячого центру "Артек" Кабінету Міністрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...