Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Постанова про дату звільнення Ющенка чекає п'яти підписів

Середа, 4 лютого 2009, 17:46

Постанова про призначення дати чергових президентських виборів буде виноситися на голосування в парламент після її підписання лідерами всіх фракцій, заявляє голова Верховної Ради Володимир Литвин.

В інтерв'ю журналістам у середу Литвин підкреслив, що згідно з Конституцією і законами України президентські вибори мають відбутися 17 січня 2010 року, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я не бачу сьогодні результативності голосування по такій постанові у Верховній Раді з урахуванням того, що політичні сили, крім всього іншого, мають свої плани - одні хотіли прискорити вибори, інші думають діяти методом початку процедури імпічменту", - сказав спікер.

"Тому сьогодні не варто вносити постанову, яка не консолідує парламент, а призведе до того, що 226-230 (депутатів) проголосують, а решта не будуть голосувати", - пояснив Литвин.

"Коли будуть підписи п'яти лідерів фракцій під цією постановою, я думаю, її можна буде розглянути", - підкреслив Литвин.

При цьому Литвин додав, що рішення про призначення дати виборів необхідно приймати не в останній момент.

Спікер додав, що Центральна виборча комісія повинна встигнути організувати свою роботу, повинні бути внесені зміни у виборче законодавство і сформований державний реєстр виборців.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування