Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко не буде фінансувати експертизу плівок Мельниченка, поки...

Четвер, 5 лютого 2009, 17:01

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко не збирається фінансувати проведення експертизи записів майора УДО Миколи Мельниченка у справі вбивства журналіста Георгія Гонгадзе без внесення відповідних змін до бюджету.

"Уряд фінансуватиме лише те, що передбачено бюджетом", - сказала Тимошенко на брифінгу у парламенті у четвер, відповідаючи на запитання про такий заклик президента Віктора Ющенко.

Як відомо, у середу, 4 лютого, Ющенко звернувся до Тимошенко з листом, у якому просив Кабмін вирішити питання про виділення Генпрокуратурі коштів для проведення експертизи записів Мельниченка, зроблених нібито у кабінеті президента Леоніда Кучми.

Він наголосив, що "для об’єктивності" до експертизи записів Мельниченка, згідно з резолюціями ПАРЄ та постановами Верховної Ради, залучені іноземні експерти, а також запланована низка слідчих дій, які необхідно провести за межами України.

Ющенко також нагадав, що постановою парламенту від 21 грудня 2000 року фінансування витрат у даній кримінальній справі, пов'язаних із проведенням за кордоном незалежних експертиз та необхідних слідчих дій, доручалось Кабміну.

Відтак, він просив вирішити питання про виділення Генпрокуратурі коштів на зазначені цілі, в тому числі й на фінансування закордонних відряджень службовців Генпрокуратури.

У грудні 2008 року, у США, слідчі Генпрокуратури України, за участю іноземних спеціалістів зі звукозапису та аудіо-аналізу, отримали від Мельниченка оригінали записів нібито розмов Кучми щодо Гонгодзе та записуючий пристрій, яким вони робились.

Генпрокуратура замовила експертизу цих записів на предмет автентичності, до якої будуть залучені європейські експерти.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування