Заявити на весь світ про "брехню" Тимошенко доручила РНБО - МЗС

Понеділок, 16 лютого 2009, 12:37

Міністерство закордонних справ у зверненні до закордонних дипломатичних установ не давало оцінок висловам прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

"Мова не йшла ні про які оцінки", - сказав прес-секретар МЗС Василь Кирилич на брифінгу в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Прес-секретар зазначив, що МЗС дійсно направило циркуляр українським дипломатичним представництвам за кордоном, в якому доручив поінформувати керівництво країни перебування про результати засідання РНБО 10 лютого 2009 року.

"Зміст цього документа включає матеріали брифінгу першого заступника секретаря РНБО Степана Гавриша за результатами засідання РНБО 10 лютого", - сказав Кирилич.

За його словами, циркуляр було скеровано з метою донести до керівництва країн запевняння того, що україно-російські газові домовленості не ставляться під сумнів. У свою чергу Україна гарантує безперебійні постачання газу в інші країни.

Кирилич зазначив, що такий документ було скеровано МЗСом за дорученням членів РНБО.

Як відомо, у суботу "Дзеркало тижня" оприлюднило інформацію про те, що дипломатам України доручили терміново поінформувати офіційних осіб країн перебування на максимально високому рівні про "несумлінні і неадекватні ситуації" дії прем'єра Юлії Тимошенко.

У долучених до циркуляра МЗС матеріалах відзначалося, що прем'єр Тимошенко порушила закон, зробивши заяви для преси за результатами засідання РНБО, матеріали і рішення якого попередньо носили закритий характер і містили таємну інформацію.

Підкреслювалося також, що заяви Тимошенко про роль РНБО в корупційних угодах в енергетичній сфері, а також про намір РНБО повернути компанію "РосУкрЕнерго" на український газовий ринок і поставити за обов'язок уряду денонсувати нові газові угоди з Росією, не відповідають дійсності.

У документі наведені цитати з виступу першого заступника секретаря РНБО Степана Гавриша перед журналістами, в якому він звинуватив прем'єра в "несумлінності" і "брехні".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування