Тимошенко каже, що інвестицій від ЄБРР було багато як ніколи

Понеділок, 16 лютого 2009, 18:01

У 2008 році від Європейського банку реконструкції та розвитку в економіку України була залучена рекордна сума інвестицій – 1,3 мільярди євро.

Про це повідомила прем’єр-міністр Юлія Тимошенко під час зустрічі з президентом ЄБРР Томасом Міровим, повідомляє прес-служба уряду.

Вона зазначила, що співпраця між Україною і ЄБРР відбувається успішно.

Прем’єр підкреслила, що уряд готовий до більш ефективної і взаємовигідної співпраці та налаштований до відкриття нових спільних програм з ЄБРР.

Вона подякувала членам делегації ЄБРР за миттєву реакцію на пропозицію уряду щодо співпраці в галузі енергетики.

Також Тимошенко зазначила, що в Україні покладаються великі надії на реалізацію спільної програми з ЄБРР щодо підтримки фінансового сектору України.

"Зараз це найбільш актуальна програма, яку нам потрібно спільно виконувати", - наголосила прем’єр.

В свою чергу Міров зазначив, що "між Україною і ЄБРР складається не тільки довгострокова, але й дуже продуктивна співпраця".

Крім того, ЄБРР виділив Україні грант на допомогу в розмірі 135 мільйонів євро для реалізації програми будівництва саркофагу на Чорнобильській АЕС, повідомляє УНІАН.

За словами прем`єр-міністра, будівництво саркофагу на Чорнобильській АЕС є стратегічним пріоритетом в Україні, ця сума дозволить активізувати це будівництво.

"Це велика сума, яка зрушить питання вперед", - сказала Тимошенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування