ПИНЗЕНИКА ЗВІЛЬНИЛИ

Вівторок, 17 лютого 2009, 10:26

Депутати підтримали відставку Віктора Пинзеника з посади міністра фінансів.

За це рішення проголосували 238 депутатів: 1 за Партії регіонів, 154 голоси дали депутати БЮТ, 37 - НУНС, 27 - КПУ, 19 – блок Литвина.

Сам Пинзеник знаходиться у лікарні, тому просить депутатів підтримати його заяву про відставку із займаної посади без його присутності на засіданні парламенту, перед голосуванням повыдомив перший віце-спікер Олександр Лавринович.

"Я щойно спілкувався з Віктором Пинзеником - він знаходиться у лікарні", - сказав Лавринович.

Перед цим представник НУНС В’ячеслав Кириленко закликав розглядати це питання в присутності Пинзеника.

"Група "За Україну" здивована, що самого міністра фінансів зараз в залі немає. Чого ми поспішаємо? Давайте заслухаємо Пинзеника в залі, щоб ми з'ясували, буде падіння ВВП 8% чи буде зростання плюс 0,4%? Чи буде інфляція 9 пунктів чи 23,як прогнозують незалежні аналітики", - сказав він.

"Давайте запросимо Пинзеника і з'ясуємо, чи виконала план надходжень митниця? Якщо ні, то що треба робити. Чи виконала план надходжень податкова і в який спосіб... Давайте не ховати голову в пісок і з'ясуємо ці питання", - додав він.

Кириленко також закликав коаліцію повідомити, чи збирається вона змінювати уряд, чи залишати".

"І якщо вони змінюють уряд, то нехай скажуть, як зміниться курс, якщо він зміниться, то в якому напрямку Україна піде. Це була б серйозна розмова серйозних депутатів парламенту", - наголосив він.

Також під час обговорення глава фінансового комітету Микола Азаров висловив подив, чому питання відставки Пинзеника розглядалося в іншому комітеті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News