Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича кажуть про дефолт Тимошенко

Вівторок, 17 лютого 2009, 11:51

Член фракції Партії регіонів Ірина Акімова вважає, що сама по собі відставка Віктора Пинзеника з посади міністра фінансів не стане черговим кроком для загострення економічної ситуації.

Таким чином вона прокоментувала твердження представниці НУНС Ксенії Ляпіної про те, що відставка Пинзеника може призвести Україну до дефолту.

"Відставка Пинзеника катастрофою для країни, звичайно, не є. Вона скоріше є індикатором дефолту уряду", - сказала Акімова.

При цьому вона нагадала, що нещодавно агенція Fitch понизила знову рейтинг України в зв’язку з накопиченням ризиків дефолту.

"Я не знаю, ким замінять Пинзеника, але, на моє переконання, зараз сама особистість, яка прийде на цю дуже відповідальну ділянку роботи, навряд зможе змінити ситуацію докорінним чином, оскільки, якщо не спрацьовує команда, то заміна однієї людини, на жаль, ситуацію докорінно змінити не може", - сказала вона.

Прогнозуючи загальну економічну ситуацію, Акімова наголосила на необхідності найшвидшого продовження переговорів України з МВФ.

"Кредитні рейтинги України падають, і справа не в тому, що вони низькі. Це ще півбіди. Але їхня динаміка негативна", - сказала вона.

"Наші опоненти говорять, що рейтинги падають не тільки в Україні, але питання полягає у швидкості падіння цих рейтингів. Мені здається, що ключовим моментом тут були і залишаються переговори з МВФ, оскільки це одна з небагатьох організацій, яка готова надати Україні кошти на достатньо вигідних умовах", - наголосила Акімова.

Водночас інший член фракції Партії регіонів Ганна Герман повідомила УП, що партія розробляє свій пакет антикризових проектів, який, зважаючи на існуючу ситуацію, "кожного дня потребує поправок і вдосконалення".

За її словами партія має намір найближчим часом презентувати ці проекти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування