Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада не змогла влаштувати Черновецькому подвійне випробування

Вівторок, 17 лютого 2009, 13:17

Верховна Рада не змогла ухвалити закон про обрання мерів міст у два тури абсолютною більшістю.

Відповідний проект Владислава Каськіва підтримало лише 218 депутатів. Партія регіонів дала 0 голосів, БЮТ – 146, НУНС – 54, комуністи – 0, Блок Литвина – 18.

Після не результативного голосування депутати БЮТ попросили віце-спікера Лавриновича повернутися до розгляду питання.

"Депутати БЮт просять повернутися до питання, бо не змогли організувати результативного голосування картками колег. Такого в регламенті не передбачено, але, оскільки прецеденти були, то я ставлю на голосування питання про повернення", - сказав віце-спікер.

Водночас депутати змогли зібрати лише 224 голоси. Таким чином закон відхилений.

Наразі мери обираються відносною більшістю, на приклад лише 15 – 30% виборців.

На думку автора проекту, це а) позбавляє обраного голову підтримки більшості членів територіальної громади; б) в умовах, коли обраний міський голова перебуває в опозиції до тих місцевих організацій партій і блоків, які отримали підтримку більшості членів територіальної громади на виборах до міської ради, він не користується підтримкою ні місцевої ради, ні виборців; в) оскільки Закон „Про місцеве самоврядування в Україні” наділяє міських голів вагомими повноваженнями у сфері місцевого самоврядування, на практиці політичне протистояння фракцій більшості у міських радах та міських голів має наслідком дестабілізацію роботи місцевого самоврядування в цілому.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування