ЧОРНОМИРДІНА ОГОЛОСЯТЬ ПЕРСОНОЮ НОН-ҐРАТА?

Вівторок, 17 лютого 2009, 18:34

Посла Росії в Україні Віктора Чорномирдіна можуть оголосити персоною нон грата.

Про це йшлося під час зустрічі міністра закордонних справ України Володимира Огризка з Чорномирдіним, повідомляє прес-служба МЗС.

В повідомленні прес-служби йдеться, що "Огризко висловив протест стосовно недружніх і вкрай недипломатичних оцінок, коментарів і висловлювань на адресу України та її керівництва" з боку посла РФ.

Було наголошено, що "такі дії Чорномирдіна суперечать положенням Віденської конвенції про дипломатичні зносини, є грубим порушенням норм дипломатичної етики та міжнародного права та несумісні зі статусом керівника дипломатичного представництва в країні перебування".

На думку МЗС, "генеральні консули РФ у Харкові, Одесі та деякі дипломати посольства РФ в Україні також порушують норми Віденської конвенції про дипломатичні зносини".

Увагу посла РФ було привернуто до того, що згадані вище дії можуть стати причиною застосування українською стороною положень статті 9 Віденської конвенції про дипломатичні зносини від 18 квітня 1961 року.

В даній статті йдеться про те, що держава перебування може в будь-який момент, не мотивуючи своє рішення, оголосити голову чи співробітника представництва іншої держави персоною нон-грата.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування