Перевізники погрожують заблокувати Київ

Середа, 18 лютого 2009, 19:50

Вантажоперевізники України заявляють про можливе блокування доріг Києва у випадку, якщо в найближчі дні не будуть виконані всі їх вимоги.

Про це заявив у середу на прес-конференції в Києві представник вантажоперевізників Києва Олександр Марков, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми поки можемо керувати ситуацією, поки стримувати, але якщо не будуть вживатися заходи, ми не зможемо стримувати людей (біля сотні вантажівок знаходяться на окружній дорозі під Києвом)", - сказав він.

На переконання Маркова, якщо не буде вжито заходів з боку влади, стримати тих, хто приїхав у Київ висловити свої вимоги, "буде практично неможливо".

Разом з тим він додав, що вантажоперевізники не хочуть перекривати вулиці столиці.
"Ми не хочемо перекривати Київ, ми не будемо перекривати траси, поки не зустрінемося з офіційними особами", - додав він.

Присутній на прес-конференції глава асоціації вантажоперевізників Львівської області Сергій Чепурний зазначив, що "якщо через два дні не буде якихось рішень, стримати таку кількість людей буде нереально".

"Може просто відбутися вибух", - підкреслив він.

Представники вантажоперевізники запевнили, що вони законослухняні громадяни і не хочуть йти на порушення закону, тобто блокувати дороги в столиці.

"Якщо ми в Київ заженемо на проспект Перемоги машини, буде паралізовано рух. Якщо не будуть виконуватися наші вимоги, точно зайдемо в місто", - зазначив Чепурний.

За його словами, це буде вимушений захід як відповідна реакція на бездіяльність влади.

Представники вантажоперевізників також зазначили, що вони спілкуються з органами внутрішніх справ. "Ніякого силового впливу на нас немає, ми поки поводимося добре, а далі життя покаже", - сказав Чепурний.

Також учасники прес-конференції нагадали, що їх акція безстрокова, і вони будуть проводити її доти, доки не будуть задоволені їхні вимоги.

Крім того, Марков заявив, що переговори між представниками протестуючих з главою Держкомітету з питань підприємництва Олександрою Кужель не задовольнили транспортників.

"Ніякого рішення про припинення акції протесту бути не може", - сказав він.

У свою чергу в центрі суспільних зв'язків ГУ МВС України в Києві повідомили, що відслідковують цю ситуацію і спілкуються з представниками вантажоперевізників, які у даний момент знаходяться на окружній дорозі.

У главку також закликали учасників акції не вживати радикальних заходів, щоб потім не нести карну відповідальність.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування