КОАЛІЦІЯ УЗГОДИЛА МІНІСТРІВ. Тимошенко натисла

П'ятниця, 20 лютого 2009, 08:48

На засіданні ради коаліції, що пройшло у четвер за участю прем'єр-міністра Юлії Тимошенко, союзники узгодили кандидатури, які отримають портфелі в Кабінеті міністрів.

Так, міністром фінансів, за інформацією "Дело", стане нинішній заступник голови відомства Анатолій Мярковський.

Його діяльність буде курувати нинішній голова правління Swedbank Сергій Тігіпко, для якого спеціально введуть посаду віце-прем'єра з питань фінансів.

Також з'явиться посада віце-прем'єра з ПЕК. ЇЇ посяде керівник групи радників прем'єра Віталій Гайдук.

Крісло голови Міністерства юстиції Микола Оніщук звільнить для свого колеги з "НУ-НС" Віктора Шемчука.

У крісло голови Мінвуглепрому сяде член Української народної партії, екс-заступник голови губернатора Донецької області з питань вугільної промисловості Олександр Клименко. Саме УНП дала два вирішальні голоси при створенні нинішньої коаліції.

Тривале кадрове питання було вирішено під тиском Тимошенко. Як пише газета, під час зустрічі в четвер вона поставила перед "НУ-НС" питання "ребром": або фракція погоджується на кадрові ротації, або БЮТ знову розвертає переговорний процес із Партією регіонів про створення альтернативної більшості.

Після досить емоційного обговорення керівництво фракції "НУ-НС" таки пішло на ультиматум прем'єра. При цьому союзники відправляють у Кабмін депутата Шемчука. Це несе загрозу для коаліції, тому що наступний за списком "НУ-НС" - член "Єдиного Центру", губернатор Рівненьскої області Віктор Матчук.

Однак, влаштовуючи на посаду голови Мінвуглепрому Клименка, коаліція отримає деяку перестраховку. У більшість увійдуть кілька членів Української народної партії, які раніше де-факто не входили до коаліції.

Кандидатура Мярковського не викликала протиріч у членів коаліції. "Мярковський — справжній професіонал, він працює в Мінфіні давно і не належить ні до однієї з політичних сил, тому його кандидатура зручна всім", - зазначило джерело газети, яке було присутнім на засіданні ради коаліції.

Що ж до призначення Тігіпко, Тимошенко пішла всупереч навіть деякій частині БЮТ – частина депутатів була проти його призначення в уряд.

Коаліціанти домовилися продовжити обговорення кандидатів на інші міністерські посади вже в понеділок. Не виключено, що вже наступного пленарного тижня депутатам запропонують проголосувати за кадрові ротації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...