Литвин хоче отримати санкцію Ради на кредит МВФ

Понеділок, 2 березня 2009, 10:42

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що врегулювання ситуації з наданням Україні другого траншу кредиту від МВФ вигідне насамперед самому фонду.

Про це він заявив на погоджувальній раді в понеділок, коментуючи листа української сторони до МВФ.

"Цілком очевидно, що кредити нам потрібні. Але, думаю, що в даному разі, більше зацікавлений в цьому МВФ, бо йдеться в першу чергу про обслуговування корпоративних боргів, з тим, щоб вони були повернуті Україною", - зазначив він.

Тому Литвин попросив депутатів ухвалити узгоджену заяву усіма фракціями для того, щоб уповноважити голову Верховної Ради або інших осіб підписати цей меморандум.

У відповідь на це член фракції ПР Ганна Герман нагадала, що серед зобов’язань за цим меморандумом українська сторона зобов'язується ухвалити закон про пенсійну реформу, що передбачатиме підвищення пенсійного віку щороку на півмісяця. Також йдеться про приведення цін на газ для споживачів до світового рівня.

"Мені тяжко повірити, що щось подібне може підписати Верховна Рада. Тому ми підтримуємо вас у тому, що ви не хочете самі підписувати все це і що ми разом в парламенті будемо все це вирішувати" , - сказала Герман.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News