ВЕРХОВНА РАДА ЗВІЛЬНИЛА ОГРИЗКА

Вівторок, 3 березня 2009, 10:56

Верховна Рада ухвалила постанову про звільнення міністра закордонних справ Володимира Огризка.

За постанову представника Партії регіонів Василя Кисельова проголосувало 250 депутатів. Зокрема, голосувало 174 депутатів-регіоналів, крім Сергія Головатого. БЮТ дав 49 голосів, КПУ – 27.

Не голосували "за" блок Литвина і "Наша Україна".

Постанову ухвалено після розгляду питання про рішення Гаазького суду по острову Зміїний.

Перед розглядом постанови голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що під час розгляду цього питання державної розмови не відбулося. "Ми працюємо на протилежностях. Якщо одні зробили, інші мають критикувати.

"Нам треба прийняти рішення міжнародного суду як даність і сказати, що ця чесна неупереджена постанова (рішення суду) вона на користь Румунії, але є обов'язковою до виконання", - зазначив спікер.

"Нам треба сказати, чому якщо ми формулювали свою позицію і Румунія, то чому рішення ухвалено лише з врахуванням думки однієї сторони? Або ми неправильно формулювали позицію, або завищили вимоги і не вели серйозну дискусію", - додав Литвин.

"Це неправильно, хочу сказати міністерству", - заявив спікер.

Водночас керівник фракції БЮТ Іван Кириленко перед голосуванням заявив, що його фракція не підтримає жодну з постанов по відставці голови МЗС, хоча він і ображав керівника уряду в своїх листах до послів. Пізніше БЮТ таки дав 49 голосів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...