ТИМОШЕНКО НІЧОГО НЕ ЗАВАЖАЄ БУТИ ПРЕЗИДЕНТОМ

Середа, 4 березня 2009, 09:11

Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що ніщо не може їй перешкодити стати президентом.

Про це вона сказала в інтерв’ю французькій газеті "Le Monde", відповідаючи на питання, що могло б їй завадити стати президентом.

"Нічого", - сказала вона, сміючись.

Вона також наголошує, що ніколи не зраджувала президента Віктора Ющенка.

"Мої дії і мої слова (з 2005 року) показують, що я була готова підтримувати президента з першого дня на другий строк. Єдиним шляхом було чесне партнерство між мною та президентом. До останнього моменту, навіть коли він звинуватив мене у державній зраді, я казала, що потрібні союз та порозуміння", - сказала Тимошенко.

"Коли президент звільнив мій уряд, він майже був у новій коаліції з Януковичем. Він був в двох кроках він втрати влади в 2007 році. Це саме наша команда, яка стала на його захист. Ми організували дострокові вибори, на яких президент відновив свою владу", - додала вона.

"Президент не бачить мене партнером, я для нього конкурент на президентських виборах. Найбільшою його помилкою було використання брудної деструктивної зброї проти мене. Я завжди протягувала йому руку. Під час помаранчевої революції, далі в 2007 році, я була єдиною, хто його підтримував. Я ніколи його не зраджувала. Ця боротьба завершиться не моїм знищенням, а його політичним самогубством", - наголосила Тимошенко.

Говорячи про економічну ситуацію, Тимошенко висловила упевненість, що Україна отримає другий транш кредиту від МВФ в березні-квітні. "Немає жодного сумніву, що другий транш МВФ буде наданий, сподіваюсь в березні-квітні", - сказала вона.

Відповідаючи на питання, чи вела вона переговори з Москвою про кредит в 5 мільярдів доларів, вона сказала:

"Ми звернулися до низки країн, включаючи США, ЄС, Росію, Китай та Японію. Ми ведемо переговори з Росією, але поки жодна угода щодо 5 мільярдів доларів не підписана. Єдиною умовою в цій угоді буде відсоткова ставка", - зазначила вона.

В цьому інтерв’ю Тимошенко також висловилась за проведення дострокових президентських виборів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News