Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ завела справу і попередила Тимошенко, що буде жорстко реагувати

Середа, 4 березня 2009, 10:30

СБУ жорстко реагуватиме на спроби депутатів втручатися в свою діяльність і блокувати роботу.

Про це йдеться в заяві СБУ у відповідь на реакцію депутатів щодо затримання заступника начальника відділу Енергетичної регіональної митниці Шепітька.

В СБУ повідомили, що 2 березня Служба порушила кримінальну справу за фактом заволодіння посадовими особами НАК "Нафтогаз України" за попередньою змовою групою осіб 6.3 млрд. куб. м. транзитного природного газу на суму понад 7.4 млрд. гривень.

Там також повідомили, що 3 березня у ході розслідування кримінальної справи відповідно до вимог кримінально-процесуального законодавства затримано співучасника злочину - заступника начальника відділу Енергетичної регіональної митниці.

СБУ заявляє, що розслідування кримінальної справи відбувається під наглядом Генеральної прокуратури і в суворій відповідності до закону з використанням всіх повноважень, наданих СБУ.

"Перешкоджання слідчим діям з боку сторонніх осіб є порушенням чинного законодавства, тому СБУ попереджає, що буде жорстко реагувати на будь-які спроби незаконного втручання", - йдеться в повідомленні.

Спроба окремих депутатів ввечері 3 березня ц.р. блокувати роботу слідчої групи СБУ задокументована, матеріали будуть скеровані до Генеральної прокуратури для відповідного реагування, - зазначили у прес-службі.

В СБУ нагадали, що ще 28 січня 2009 року СБУ направила офіційне застереження до Енергетичної регіональної митниці та Кабінету Міністрів з вимогою не допустити незаконних дій стосовно обсягів газу, які знаходяться під митним контролем та заявлені у митному режимі як "транзит".

Як відомо, прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила зранку, що в Україні почались нові процеси арештів людей, які на своїх посадах протидіють корупції.

"Вчора вночі був заарештований Тарас Шепітько, який був запрошений до СБУ, де його примушували розмитнити газ, 11 млрд кубометрів, закуплених НАК "Нафтогазом" на компанію РосУкрЕнерго", - сказала вона у середу вранці перед вильотом до Франції.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:00
гімнастикаВерняєв став срібним призером чемпіонату Європи
23:51
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку - Міноборони
23:12
У Білому домі розповіли, чому США передали Україні ракети ATACMS ще у березні
22:48
Салліван: Через затримку з допомогою Україна втратила Авдіївку
22:35
відеоУльтраправий політик випустив у Європарламенті голуба, побажавши "миру" Україні та Росії
22:25
оновленоУкраїнські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ 
22:09
фото, відеоУ Миколаєві через невідому вибухівку запалали авто: п′ять рятувальників постраждали
22:01
Під парламентом Грузії знову протестують проти закону про "іноагентів"
21:54
Економічні новини 24 квітня: справа Сольського, ТРЦ "Гулівер" хочуть передати в управління АРМА
21:42
Україна і Португалія почали переговори про гарантії безпеки
Усі новини...