СБУ завела справу на заступника Медведька і вела за ним стеження?

Середа, 4 березня 2009, 12:09

Заступник генерального прокурора Рінат Кузьмін написав рапорт на ім'я генерального прокурора про незаконне прослуховування його телефонних розмов.

Про це "Інтерфакс-Україна" повідомило джерело в парламенті в середу.

"Як мені стало відомо, Службою безпеки України в січні 2008 року щодо мене було заведено контррозвідувальну справу і протягом року, аж до грудня 2008 року, проводилися оперативно-розшукові заходи, у тому числі ті, які тимчасово обмежують конституційні права людини", - йдеться у рапорті Кузьміна.

Приводом для порушення такої справи нібито стали порушення Кузьміним режиму роботи з таємними документами, а саме роботи з секретними документами за межами режимного відомства Генпрокуратури.

При цьому, за інформацією джерела, Кузьмін вважає зазначені підстави надуманими і незаконними, а також вважає незаконною постанову про порушення такої контррозвідувальної справи.

За словами співрозмовника, Кузьмін у середу, о 9.00, зустрівся з виконуючим обов'язки голови СБУ Валентином Наливайченком, який у розмові з ним нібито підтвердив факт порушення такої справи.

За інформацією джерела, Наливайченко під час зустрічі також підтвердив, що щодо Кузьміна проводились оперативні заходи, в тому числі прослуховування його телефонів. При цьому, за словами співрозмовника, у розмові з Кузьміним Наливайченко нібито сказав про свою непричетність до таких дій своїх підлеглих, які нібито діяли за наказом заступника голови СБУ Тиберія Дурдинця.

Крім того, у своєму рапорті Кузьмін відзначає, що йому стало відомо про те, що працівниками першого управління ГУ СБУ "на основі сфальсифікованих документів" у лютому 2008 року в апеляційному суді Житомирської області отримано дозвіл на проведення щодо нього оперативно-технічних заходів, які обмежують його конституційні права.

У зв'язку з цим, Кузьмін звертається до генпрокурора перевірити вищевикладені факти і порушити кримінальну справу щодо заступника голови СБУ Дурдинця і оперативних працівників, які безпосередньо мають відношення до даної справи і керівництва СБУ.

Кузьмін також просить генпрокурора поінформувати "про злочинну діяльності СБУ", президента України, керівника парламенту та керівника парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони.

***

У свою чергу БЮТівець Андрій Портнов, виступаючи у Верховній Раді у середу, заявив, що СБУ прослуховує його телефонні розмови.

"Я офіційно повідомляю, що сьогодні я звернувся до генпрокурора з приводу того, що СБУ в незаконний спосіб отримала санкцію у київському апеляційному суді Києва від 3 лютого цього року на прослуховування моїх телефонних переговорів. Три мої стаціонарні телефони і один мобільний телефон", - сказав він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування