БЮТ ВЖЕ ПРОСИТЬ ЮЩЕНКА ЗВІЛЬНИТИ НАЛИВАЙЧЕНКА

П'ятниця, 6 березня 2009, 16:45

Частина фракції БЮТ пропонує парламенту звернутися до президента Віктора Ющенка з проханням звільнити Валентина Наливайченка з посади голови СБУ.

Про це "Українській правді" сказав БЮТівець Андрій Портнов, який виступив одним з авторів відповідного проекту постанови, зареєстрованого у парламенті.

"Ми вважаємо, що необхідно звільнити Наливайченка з займаної посади і рішення фракції щодо підтримки цієї людини ми вважаємо помилковим", - сказав він.

За словами Портнова, автори постанови "Про звернення Верховної Ради до президента Віктора Ющенка з приводу звільнення Наливайченка з посади голови Служби безпеки України" вважають дії Наливайченка "злочинними вважають, що його місце у слідчому ізоляторі".

На запитання, чому ж тоді фракція БЮТ пояснювала свою підтримку Наливайченка його значним внеском у звільнення митника Тараса Шепітька, Портнов відповів:

"Я можу це спростувати. Жодного втручання Наливайченка у справу Шепітька не було. Я можу це стверджувати абсолютно точно як людина, що безпосередньо займалася звільненням співробітника енергетичної митниці".

За словами Портнова, Шепітька було звільнено "виключно завдяки рішенню Шевченківського райсуду Києва, а також принциповій позиції генпрокурора Олександра Медведька та наглядового прокурора Віктора Пшонка, яких ми мали честь відвідати з депутатом Олійником".

На питання, чи впевнений він у тому, що решта фракції БЮТ і парламент підтримають цю постанову, він відповів: "Яка різниця, ми висловили свою позицію з цього приводу".

Авторами постанови, крім Портнова, є Володимир Пилипенко, Валерій Писаренко і Святослав Олійник.

Як відомо, у п’ятниця Верховна Рада призначила Наливайченка головою СБУ. За це рішення проголосувало 149 БЮТівців. Не голосували Портнов, Олійник, Пилипенко і Писаренко.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...