За СБУ вже стежить міліція. Ющенко вимагає правду про оборудки Тимошенко

П'ятниця, 6 березня 2009, 21:43

Заступник голови СБУ Валерій Хорошковський закликає органи влади передати добровільно
Матеріали по газовим контрактам, інакше служба вилучатиме їх силою.

Про це він заявив в ефірі програми "Свобода" каналу Інтер.

"Ми змогли отримати певну кількість документів саме – це митні декларації, неповний комплект контрактів. На жаль, ми не змогли відповісти два головних питання: як відбувся перехід власності і як змінився режим транзиту на режим імпорту", - зазначив він.

За його словами, це "питання не однієї статті кримінального кодексу, а цілий букет".

У зв’язку з цим Хорошковський закликав всі органи влади добровільно передати всі необхідні документи для вивчення в слідче управління СБУ.

"Щоб ми без шоу, масок і суперечок з депутатами змогли вивчити цю проблему", - пояснив заступник голови СБУ.

На його думку, такі дії влади зумовлені тим, що у прем’єра Тимошенко є бажання вирішити свої проблеми за чужий рахунок.

"Ми підписали складні несиметричні контракти з Росією, а тепер знайшли винного, за рахунок кого намагаємося вирішити ці проблеми, замішати і зробити вигляд, що нічого не відбувається, за рахунок рейдерського захоплення", - заявив Хорошковський.

"Якщо всі документи будуть надані СБУ, вона не зробить жодного силового кроку. В іншому випадку, в СБУ завжди знайдуться сили, щоб здобути ці документи", - попередив заступник міністра.

Хорошковський також зауважив, що ховаються не лише документи, але й люди.

"Наші співробітники бачать за собою наружку міліції, наружку податкової поліції. Що це значить? Силові структури починають боротися між собою чи розбіглися по різних політичних квартирах?", - запитав Хорошковський.

Він також запитав, чому ховається керівник регіональної митниці і що робив випущений Шепітько в готелі податкової адміністрації.

"Це що, виключно задля того, щоб не показати документи?", - зауважив він.

Хорошковський висловив готовність поспілкуватися з цього приводу з прем’єром Тимошенко в ефірі і відстояти свою точку зору.

Водночас присутній на передачі президент Віктор Ющенко попросив прокоментувати, чому Україна в один день отримала весь платіж за транзит в 1,8 мільярда доларів.

"Через кілька годин ці гроші потрапили на рахунок "Газпрому". У нас зайві кошти. Вони не потрібні, щоб утримувати систему, не потрібні для розвитку Нафтогазу і ГТС? Що це за об орудки? Нація це повинна знати!", - заявив Ющенко.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування