ЮЩЕНКО ЗНАЙШОВ НАСТУПНИКА ОГРИЗКУ

П'ятниця, 6 березня 2009, 22:55

Президент Віктор Ющенко визначився з кандидатом на посаду міністра закордонних справ.

Про це він сказав в ефірі телеканалу Інтер.

На питання, чи визначився президент з кандидатурою наступного міністра закордонних справ, Ющенко відповів ствердно, але відмовився назвати прізвище кандидата.

Крім того, президент прокоментував відставку з цієї посади Володимира Огризко.

"Глибоко переконаний, хто сьогодні не шанує Україну, не може шанувати все, що зробило МЗС в тому числі і за останні роки. Україні везло на міністрів закордонних справ, на мій погляд з першого року там укріпилася сильна українська політика, українська ясність", - зазначив президент.

"І коли ми говоримо про Володимира Станіславовича (Огризка), я на публіці мало коли таке говорив би про міністрів. Дай бог, щоб Україна дожила, щоб кожне українське міністерство очолював такий міністр, по світогляду, по цінностях, професійності, відданості національним державним інтересам", - вважає Ющенко.

"Те, що зробив парламент...мова йшла про розправу. Як на хамство одного дипломата закордонного ми відповідаємо відставкою свого міністра. Так робили аборигени, так робила будь-яка нація, яка себе вважає рабською", - переконаний голова держави.

В свою чергу, Огризко заявив, що за його відставку проголосували "ті, яким Україна не потрібна".

"Питання не в Огризку... Питання в тому, чи ми будемо проводити українську незалежну зовнішню політику, чи ми будемо плазувати, чи ми будемо робити ті речі, які поставлять Україну знову в стійло, пострадянське, постімперське, посткомуністичне", - заявив він.

"Я особисто не вважаю, що це вибір для України. Це голосування свідчить про те, що в нашому парламентському керівництві, і не тільки, є люди, яким ця Україна справді не потрібна", - переконаний Огризко.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування