Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бютовські депутати шукали в речах Хорошковського газ

Середа, 11 березня 2009, 11:10

Народний депутат від БЮТ Володимир Пилипенко звернувся в Державну митну службу з запитом перевірити речі заступника глави СБУ Валерія Хорошковського.

Про це депутат повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.

"Я звернувся в Державну митну службу України на підставі наявної в мене інформації про те, що Валерій Хорошковський у багажі має документи, що підтверджують його причетність до спроб украсти в держави Україна 11 млрд. кубів газу", - сказав він.

При цьому Пилипенко висловив задоволення тим, що Державна митна служба при огляді багажу Хорошковського діяла в межах наданих їй повноважень.

Депутат також вважає, що вимагає з'ясування та обставина, у якій якості "бізнес-партнер співвласника швейцарського газового трейдера RosUkrEnergo Дмитра Фірташа літав чартером у Швейцарію під прикриттям СБУ".

За інформацією Пилипенка, чартерний рейс до Швейцарії для Хорошковського на вихідні обійшовся в 50 тис. євро.

"Цікаво, чому заступник голови СБУ, що володіє державною таємницею, літає чартером під прикриттям СБУ", - запитав він.

Раніше Хорошковський заявив інтернет-виданню "Українська правда" про те, що його обшукали на митниці аеропорту "Бориспіль".

"Після прибуття в аеропорт була спланована провокація - за листом одного з народних депутатів був зроблений вибірковий огляд моїх речей", - заявив перший заступник глави СБУ.

При цьому він не сказав, з якої країни прибув і відмовився називати прізвище народного депутата, лист якого став приводом для обшуку.

"Мені не дали листа, я його бачив лише краєм ока", - пояснив Хорошковський, пообіцявши надати більш повну інформацію у вівторок під час прес-конференції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...