Газета друга Ющенка пов'язує Портнова з убивством прокурора Шуби

Четвер, 12 березня 2009, 09:45

Генпрокуратура розглядає як робочу версію про замовне вбивство прокурора Дніпропетровської області Володимира Шуби, якому нібито вдалося знайти докази причетності до захоплення ринку "Озерка" низки високопосадовців, серед яких фігурувало й ім'я члена БЮТ Андрія Портнова.

Про це пише видання "Україна молода", головним редактором якої є товариш президента Віктора Ющенка Михайло Дорошенко.

"Найгучнішою справою, в якій фігурують відомі особи, може стати детальне розслідування рейдерської атаки на ринок "Озерка" в Дніпропетровську та загадкова смерть прокурора Дніпропетровської області Володимира Шуби", - пише видання.

"Рейдерський напад на "Озерку" пов'язують з інтересами групи "Приват", де свого часу був працевлаштований Андрій Портнов. Як виявилося, розслідуванням цієї справи активно займався Володимир Шуба, який у жовтні 2008 року загинув за нез'ясованих обставин", - додається у статті.

За інформацією джерела в правоохоронних органах, "Генпрокуратура як робочу розглядає версію про замовне вбивство прокурора, який мав намір оприлюднити гучні факти й дати хід справі".

"Нині причетні до справи можновладці застосовують усі можливі інструменти, аби відвести від себе підозру - на правоохоронців здійснюється безпрецедентний тиск, зникають матеріали слідства", - розповів співробітник Генпрокуратури.

"Складається враження, що вбивством Шуби хтось замів сліди. Наразі нам відомо, що атаки на ринок "Озерка" здійснювало угруповання Капітонова. А куратором, замовником і стратегом гучного нападу був саме Портнов", - додав він.

У своїй статті видання нагадує "послужний список молодого реформатора" Портнова: "Ім'я політика, якого Юлія Тимошенко свого часу похвалила за нахабність і "вміння досягати неможливого", неодноразово фігурувало в кримінальних справах".

"Наприклад, він проходив звинуваченим у справі про замах на вбивство ("справа Сахнацької"). Згодом подібне звинувачення йому було висунуто й у справі про вбивство у 2001 році голови Держкомісії з цінних паперів Анатолія Ромашка", - зазначається у статті.

"Окрім того, Портнова неодноразово звинувачували в організації численних рейдерських атак із метою заволодіння майном. А той факт, що Портнову до снаги використовувати у своїй діяльності далекі від закону методи, підтвердив Валерій Кочетов, представник Соцпартії у Вищому адміністративному суді", - додається у матеріалі.

"За його словами, у жовтні 2007 року Портнов особисто погрожував розправою, якщо соціалісти не відмовляться від розгляду численних порушень на останніх парламентських виборах", - пише "Україна молода".

"Мені зателефонував молодий чоловік, який назвався Андрієм Портновим. Він сказав, що якщо я вийду з судового процесу, то не станеться серцевий напад, і моя машина не постраждає", - заявив тоді Кочетов. Утім жодна з зазначених кримінальних справ так і не була доведена до кінця", - додає видання.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News