Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ і Регіони майже домовилися про зміни в Конституцію

Четвер, 12 березня 2009, 18:26

Спільне голосування Партії регіонів і Блоку Юлії Тимошенко в парламенті може сприяти завершенню конституційної реформи.

Про це заявив депутат від Партії регіонів Андрій Клюєв в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Багато хто стверджує, нібито я прихильник коаліції з БЮТ. Я насправді прихильник завершення політичної реформи. А закінчити політичну реформу можна тільки при наявності трьохсот і більше голосів у парламенті. Стільки голосів у парламенті можуть мати тільки дві політичні сили. Це Партія регіонів і БЮТ", - сказав він.

При цьому, депутат підкреслив, що ці дві політичні сили, практично, завершили роботу над проектом внесення змін у Конституцію. "Ті проекти змін у Конституцію, які необхідні для країни, більше ніж на 90% готові", - зазначив Клюєв.

За його словами, законопроект передбачає парламентсько-президентську форму державного правління. У той же час, зазначив депутат, поки не прописана норма про спосіб обрання президента.

"Є кілька неузгоджених питань, які ще мають узгоджуватися. Це і питання обрання президента, питання про те, яка система виборів буде в парламенті, в один тур, наприклад. Тобто, до десяти питань, які треба погодити", - сказав він.

Відповідаючи на питання про те, яка ймовірність того, що сторони зможуть досягти компромісу, Клюєв зазначив, що це буде залежати від політичної волі цих політичних сил.

На думку депутата, незавершеність політичної реформи є однією з причин політичного протистояння в країні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...