Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія нарощує ядерні сили проти розширення НАТО біля своїх кордонів

Вівторок, 17 березня 2009, 11:07

Військово-політична обстановка у світі вимагає якісної модернізації збройних сил Росії, насамперед підвищення боєздатності стратегічних ядерних сил.

Про це заявив президент РФ Дмитро Медведєв на розширеному засіданні колегії Міністерства оборони РФ у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Аналіз військово-політичної обстановки у світі показує, що в низці регіонів залишається серйозний конфліктний потенціал", - зазначив президент РФ.

"Зберігаються погрози, що несуть локальні кризи і міжнародний тероризм. Не припиняються спроби розширення військової інфраструктури НАТО поблизу кордонів Росії", - заявив Медведєв.

Як підкреслив президент, "усе це вимагає якісної модернізації наших Збройних сил, знаходження ними нового перспективного вигляду".

У першу чергу, як сказав Медведєв, "це якісне підвищення боєздатності військ, насамперед за рахунок стратегічних ядерних сил".

Медведєв зазначив, що сили "ядерного стримування мають гарантовано виконувати всі поставлені задачі із забезпечення військової безпеки Росії".

Президент підкреслив, що "незважаючи на поточні фінансові складності, для якісної модернізації збройних сил сьогодні є всі необхідні умови".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування