Луценко: в Україні є передумови для силового розвитку подій

Субота, 21 березня 2009, 06:08

В Україні існують передумови для можливого силового варіанту розвитку подій, заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Про це він сказав інтерв'ю "Дзеркалу тижня".

"Симбіоз економічної кризи, акцій протесту, погіршення криміногенної ситуації і реваншистських настроїв політиків, які почали президентську кампанію, на поверхні. Насправді це і є передумовами до силового варіанту", - заявив він.

Луценко впевнений, що одним з можливих способів почати реалізацію силового варіанту є відсторонення від влади прем'єра і ключових міністрів за допомогою рішення РНБО, з наступним введенням прямого президентського правління.

"У повітрі давно витає якесь рішення РНБО, яким буде відсторонений від влади прем'єр і ключові міністри. У тому числі і Луценко. Як наслідок - надзвичайний стан і пряме президентське правління", - сказав він.

"Все це планується штучно накласти на масові протести, які можуть охопити всю країну", - заявив міністр.

На думку Луценка, реалізувати подібні плани можна тільки шляхом усунення діючого глави МВС.

"Такі плани дійсно існують. Однак здійснені вони можуть бути винятково незаконним шляхом. А реалізувати їх можна тільки шляхом захоплення посади міністра МВС. Саме тому я так заважаю пану Балозі і його оточенню", - заявив він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News