Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ніколаєнко: Рудьковський заволодів свідомістю Мороза

Понеділок, 23 березня 2009, 11:39

Екс-міністр освіти Станіслав Ніколаєнко, виключений у суботу із Соціалістичної партії України, пов'язує це рішення з тим, що він критикував лідера СПУ Олександра Мороза, а також із впливом Миколи Рудьковського.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", коментуючи засідання політради Соцпартії 21 березня, за підсумками якого Ніколаєнко й екс-міністр аграрної політики Олександр Баранівський були виключені з партії.

"Коли рік тому ми запитували людей, чому вони не голосували за Соцпартію, нам називали три причини: непослідовність нашого курсу, відхід від партійних принципів і головне – що партію зганьбили ті люди, які були рекомендовані на посади (в уряді), зокрема Микола Рудьковський (колишній голова Мінтрансу)", - зазначив Ніколаєнко.

"Отож, більш за все мені неприємне те, що активніше усіх за позбавлення партійного квитка мене й Олександра (Баранівського) виступав Рудьковський – головний балетмейстер Соцпартії. Що цікаво: раніше він виступав навіть жорсткіше за мене, критикуючи Мороза – він звинуватив його в тому, що той ліберал!", - обурився він.

"Але партія, замість того щоб виключити Рудьковського, через якого втратила близько 30% голосів, виключила мене! Я пропонував виключити Рудьковського з партії, але Мендусь (секретар політради СПУ) і Рудьковський зробили все, щоб замовчати мою пропозицію. Вони заволоділи свідомістю Мороза", - заявив Ніколаєнко.

Він зазначив, що "незважаючи на те, що в політраду (СПУ) входять більше ста осіб, а за наше виключення проголосувало 60 із них, я вважаю це рішення законним".

"Але я міркую так – ті члени політради, які не з'явилися на засідання, виступають проти нашого з Олександром (Баранівським) виключення і знаходяться на нашій стороні. Наприклад, на засіданні не було представників херсонського і харківського обкомів, і це радує", - додав виключений із партії.

Сам Ніколаєнко також не був присутній на засіданні політради. За його словами, він дізнався про своє виключення з СПУ телефоном: "Мені прямо в Туреччину подзвонив секретар одного з обкомів партії і сказав, що відбулося голосування".

Ніколаєнко не збирається оскаржувати рішення політради і йти з "великої політики", але вважає, що перед СПУ гостро стоїть питання оновлення.

"Третина членів партії вважають соціалістичну ідеологію своєю. І я впевнений, що ці люди не розчарувалися в мені і ми будемо робити усе для того, щоб вони змогли реалізувати своє бачення через рік, на виборах. Тому я не збираюся іти з великої політики", - сказав він.

"У СПУ є два виходи. Перший – партія пливе за течією, її кандидат чи кандидатка на президентських виборах набирає свої 0,7% голосів, і партія років на п'ять іде в нікуди. Другий – оновлення партії. Я не буду оскаржувати рішення політради. Але в нас на найближчий час запланована всеукраїнська партійна конференція, де ми будемо обговорювати в тому числі і це питання. Запам'ятайте, зараз партії розкол не загрожує, їй загрожує смерть!", - заявив Ніколаєнко.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:25
Попри зв'язки з Кремлем, Червоний Хрест вирішив не призупиняти діяльність російського відділення організації
23:46
Україна та США провели треті переговори про безпекову угоду
23:24
фотоУкраїну вперше з початку великої війни відвідала представниця королівської сім'ї Британії
23:13
НБУ виключив власника сервісу Fondy з реєстру: угода з найбільшим банком Грузії під загрозою
23:07
відеоЗеленський: Важливо, щоб була чітка комунікація з рідними полонених
22:48
Президент та прем'єрка Литви підтримали ідею повернення Україні чоловіків мобілізаційного віку
22:41
Акції Tesla зросли на понад 15% після несподіваного візиту Маска до Китаю
22:29
фото, оновленоУ Києві невідомі представилися "від Карася" і погрожували військовому Сергію Гнезділову. Карась каже про ненависть в його бік
22:22
фотоУдар по Одесі: росіяни застосували балістичну ракету, попередньо, з касетним боєприпасом
21:59
Федерація боксу України привітала з днем народження замовника вбивства Гандзюк
Усі новини...