Вдова Чорновола проти ексгумації його тіла

Понеділок, 30 березня 2009, 12:35

Вдова колишнього лідера Народного Руху України В'ячеслава Чорновола Атена Пашко проти проведення ексгумації тіла її чоловіка.

Про це вона заявила в інтерв'ю "Газете по-киевски", коментуючи слова генпрокурора Олександра Медведька про те, що Генпрокуратура вивчає питання доцільності такої процедури.

"Уперше я почула розмови про можливу ексгумацію тіла В'ячеслава Максимовича на річницю смерті", – зазначила вдова Чорновола.

"На цвинтарі хтось підняв цю тему. Ніхто зі слідчих не звертався до мене за дозволом", - додала вона.

"Одне можу сказати – я не прихильниця таких страшних рішень і не знаю, чия це ідея. Минуло вже десять років, що це дасть?", - заявила Пашко.

У свою чергу народний депутат Ярослав Кендзьор знає про рішення вдови Чорновола і вважає, що слідство має скористатися результатами перших судмедекспертиз:

"У справі є ще багато свідчень того, що смерть лідера Руху – не випадкова, починаючи від розвороту машини і закінчуючи групою супроводу, що вела В'ячеслава Максимовича", - пояснив депутат.

Видання нагадує, що в справі про загибель Чорновола вже проводилася ексгумація – тіла пасажира "КамАЗа" Івана Шолома, який помер нібито від серцевого нападу.

Через п'ять років розтин підтвердив, що в тілі Шолома знайдені важкі метали, вміст яких перевищував допустимі норми.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...