"Регіони" погрожують заблокувати Раду до виборів

Понеділок, 30 березня 2009, 12:45

Фракція Партії регіонів не відмовилася від намірів блокувати трибуну парламенту у разі, якщо уряд не внесе до Верховної Ради антикризову програму.

Про це журналістам у понеділок заявила "регіоналка" Ганна Герман.

Водночас вона зазначила, що Партія регіонів дасть можливість уряду у вівторок внести свої антикризові проекти.

"Партія регіонів блокуватиме роботу парламенту, якщо на цьому тижні коаліція не внесе антикризову програму і поправки до Держбюджету. Але ми дамо завтра можливість владі, як ми і казали, внести до парламенту ті законопроекти, які будуть складати антикризову програму", - сказала Герман.

"Якщо влада не скористається цією можливістю, то фракція Партії регіонів блокуватиме парламент аж до проведення дострокових виборів", - додала вона.

За словами Герман, дострокові вибори можуть бути проведені вже цієї осені, "і для них є всі законні підстави".

Вона також зазначила, що влада не відреагувала на акції протесту опозиції і пригрозила, що вони продовжаться і "будуть настільки жорсткими, що змусять цю владу піти геть".

Коментуючи заяву першого віце-прем’єра Олександра Турчинова про те, що уряд вже вніс до парламенту свою антикризову програму, Герман сказала:

"Якщо Турчинов, говорячи про якусь нібито антикризову програму, яка була подана через тиждень після створення коаліції, має на увазі 12 БЮТівських проривів, то вони вже прорвали греблю української економіки і тепер від цього потопу треба рятувати весь народ".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування