"Регіонали" дадуть коаліції максимум два дні на все?

Вівторок, 31 березня 2009, 09:46

Два дні – вівторок і середа – це максимум, який опозиція готова дати чинній владі для виконання їхніх вимог.

Так стверджують джерела газети "Комерсант-Україна" у Партії регіонів.

Після спільного засідання президії Партії регіонів із головами партійних обласних організацій, яке відбулося в понеділок увечері, джерело в керівництві ПР заявило:

"У четвер ми блокуємо трибуну, а в п'ятницю проведемо всеукраїнський мітинг. Зараз у партії вже займаються відправленням людей у столицю".

Як відомо, під час погоджувальної ради лідерів фракцій і голів парламентських комітетів у понеділок заступник голови фракції Партії регіонів Ганна Герман заявила, що її політична сила заблокує трибуну Верховної Ради, якщо уряд не виконає їхні вимоги.

"Ми дамо можливість владі внести завтра (31 березня) у Раду антикризову програму і правки до бюджету. Якщо влада не скористається цією можливістю, ми будемо блокувати парламент до проведення дострокових виборів, тому що того хочуть люди!", - сказала вона.

Перший віце-прем'єр Олександр Турчинов у відповідь на це заявив, що антикризову програму уряд вніс "ще минулого року, але Рада її не розглядає".

"Розглянути його першу частину – п'ять законів – ми вимагаємо завтра (у вівторок). Так що всі ці погрози – демагогія, а розмови спрямовані тільки на дестабілізацію ситуації в країні", - сказав Турчинов.

За інформацією видання, ще 25 березня Турчинов зустрівся з лідерами фракцій коаліції для того, щоб заручитися їхньою підтримкою при розгляді антикризових законопроектів.

Серед цих документів проекти законів про внесення змін у закон "Про ставки акцизного збору на тютюнові вироби", який підвищує акцизну ставку на тютюн з 16 до 20%; закон, що передбачає підвищення акцизного збору на алкоголь; про внесення змін у бюджет, що стосується забезпечення енергобезпеки. Цей законопроект, зокрема, передбачає додаткове бюджетне фінансування НАК "Нафтогаз України".

Ще два законопроекти стосуються змін у пенсійне законодавство, що передбачають скасування фіксованого збору з підприємців у Пенсійний фонд і перерахування пенсій.

Однак ухвалення цих документів не гарантує відмову представників Партії регіонів від ідеї блокування парламентської трибуни. Єдине, на що можуть розраховувати представники коаліції, - це те, що 31 березня і 1 квітня блокування трибуни Верховної Ради не буде. У цьому запевнив перший віце-спікер Олександр Лавринович.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування