Україна буде дружити з Росією незважаючи на корозію

Вівторок, 31 березня 2009, 11:23

Україна досягне успіхів на шляху євроатлантичної інтеграції, переконаний президент Віктор Ющенко

"Європейська, євроатлантична мета незмінна – вона неминуче буде досягнута", - заявив президент під час послання до парламенту щодо зовнішнього й внутрішнього становища України.

За його словами, зовнішнє становище України "безпечне, але вразливе до численних новітніх ризиків".

"Основні ризики походять від корозії міжнародно-правових стандартів, від загального погіршення атмосфери світових зносин, від енергетичної залежності України і від небезпечних і недалекоглядних спроб використовувати право сили у вирішенні спорів і конфліктів", - заявив Ющенко.

За його словами, "наша безальтернативна відповідь на ці виклики – сурове дотримання міжнародних правових норм, здійснення конструктивного й збалансованого зовнішньоекономічного курсу".

Ющенко заявив, що виступає за максимальне покращення відносин з Російською Федерацією.

"Я маю намір зробити все можливе, щоб перегорнути сторінку непорозумінь і забезпечити рівний і доброзичливий діалог між сусідами", - запевнив президент.

За його словами, коло міждержавних пріоритетів України залишається широким – "від Вашингтона до Варшави, від Лондона і Парижа до Пекіна і Токіо, від Сеулу до Тріполі".

"Україна зробила або впритул підійшла до виняткових рішень, які були неможливі ще 5 років тому. Це об'єднання енергетичних систем України і Європейського Союзу та найближча перспектива підписання договору про енергетичне співробітництво, це угода про східне партнерство, це завершення роботи над угодою про спільне небо, це початок офіційних переговорів про безвізовий режим Україна - Європейський Союз, це переговорна робота із створення з ЄС зони вільної торгівлі", - заявив Ющенко.

"Це безпрецедентне наближення до угоди про політичну асоціацію Україна - Європейський Союз, яка буде підписана у цьому році. Кожен згаданий крок - це вже реальне й досяжне повернення України до європейського світу", - наголосив президент.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування