У Косово їдуть кримські військові, грошей із бюджету немає

Четвер, 2 квітня 2009, 13:23

Днями з Криму до Косово вирушає перша група батальйону морської піхоти Військово-Морських Сил України, не зважаючи на відсутність фінансування.

Українські морські піхотинці вперше будуть задіяні для виконання миротворчих функцій у складі сил КейФОР, передає Бі-Бі-Сі.

Цього року через економічну кризу перебування українського контингенту у Косові не було забезпечено фінансуванням з державного бюджету, про що міністр оборони Юрій Єхануров офіційно повідомляв президента Віктора Ющенка.

Як підтвердили в управлінні прес-служби українського міністерства оборони, на даний час кошти на утримання українського контингенту в Косово фактично заробляє інший український миротворчий контингент - місії ООН у Ліберії".

Перша група морських піхотинців ВМС України нараховує 86 військовослужбовців. Після прибуття до Косова вони приймуть повноваження в зоні відповідальності українського контингенту, що діє у складі спільного україно-польского батальйону КейФОР.

Український контингент у Косові дислокований з 1999 року. До зони відповідальності належать населені пункти з сербським, та змішаним сербсько-албанським населенням.

Як і українські військові з попередньої ротації, морські піхотинці здійснюватимуть патрулювання, операції з вилучення зброї та охоронятимуть цивільні конвої машин.

Дислоковані в Криму українські морські піхотинці залучатимуться до проведення миротворчих завдань за кордоном вперше.

Всього у складі сил КейФОР буде 182 військовослужбовці Військово-Морських Сил.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News