Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко зібрав матеріали, щоб завести справу на Черновецького

Четвер, 2 квітня 2009, 16:07

Міністерство внутрішніх справ передало до Державної податкової адміністрації матеріали для можливого притягнення до відповідальності за ухилення від сплати податків мера Києва Леоніда Черновецького та його родини після продажу в минулому році акцій "Правекс-банку".

Про це заявив в четвер на прес-конференції в Полтаві міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що згідно з чинним законодавством, такі податки сплачуються в першому кварталі наступного року після продажу, тобто "термін "обмірковування" своїх вчинків у пана Черновецького та членів його сім'ї завершився 31 березня".

"На цей момент матеріали для ймовірного порушення кримінальної справи з міліції передані до Державної податкової адміністрації, і саме в її компетенції розгляд цієї справи", - сказав Луценко.

При цьому він нагадав, що наприкінці минулого року співробітники Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України, вивчаючи запит одного з депутатів щодо продажу "Правекс-банку", встановили, що до бюджету не було сплачено майже 480 млн. грн податків.

Як відомо, Intesa Sanpaolo у лютому 2008 року повідомила про підписання угоди з власниками Правекс-Банку про покупку 100% його акцій майже за EUR 504 млн і в лютому поточного року Антимонопольний комітет України дозволив цю угоду.

Найбільшими акціонерами банку на 1 січня 2008 року були ТОВ СП "Правекс-Брок" (10,68%), Леонід Черновецький (7%), Христина Чернівецька (7%), Степан Черновецький (61,43%).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування