Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ вирішив розслідувати "справу "Інтера". Щоб відібрати?

П'ятниця, 3 квітня 2009, 10:34

Депутат БЮТ Володимир Пилипенко ініціює створення тимчасової слідчої комісії з питань розслідування смерті депутата IV скликання і співвласника телеканалу "Інтер" Ігоря Плужнікова.

Проект відповідної постанови зареєстрований у Верховній Раді, пише Комерсант-Україна.

За інформацією джерел газети, використовуючи інструмент ТСК, юристи БЮТ надалі намагатимуться добитися перегляду законності укладення угоди про купівлю-продаж телеканалу.

"Враховуючи, що в Раді зараз багато тих, кого називають головними рейдерами, цілком можливо, що вони мають пряме відношення і до створення ТСК, як до способу проведення рейдерського захоплення", - заявила "регіоналка" Інна Богословська.

У свою чергу Пилипенко стверджує, що порядок переходу частки Плужнікова в телеканалі "Інтер" до інших осіб залишається невідомим.

"Так, основні угоди про продаж каналу відбувалися під час загострення хвороби, перебування Ігоря Плужнікова в комі і одразу після його смерті, що робило неможливою його особисту участь в підписанні документів про продаж частки телеканалу "Інтер", - сказав він.

Пилипенко стверджує, що графологічна експертиза підпису Плужнікова в документах купівлі-продажу телеканалу так і не була проведена.

"Причини загадкової загибелі Ігоря Плужнікова і втрати ним акцій телеканалу "Інтер" досі залишаються невстановленими", - відзначив він.

У свою чергу "регіонал" Володимир Сівкович розповів, що у 2005 році він отримав інформацію з Німеччини про те, що результати аналізів, проведені після смерті Плужнікова, показали наявність у його крові барбітуратів в обсязі, які у 50 разів перевищують допустиму норму. "Причому ці речовини були вколоті на території України", - розповів депутат.

За його словами, оригінал документа з результатами аналізів перебуває у дружини Плужнікова Світлани, а матеріали перевірки цієї інформації Генпрокуратурою знаходяться особисто у генпрокурора Олександра Медведька.

Як відомо, Плужніков володів 71% акцій "Української незалежної телекорпораціі", співзасновника "Інтера". Незадовго до його смерті з'явилася інформація про можливий продаж телеканалу бізнесмену Костянтину Григоришину, але вже восени 2005 року про купівлю 61% акцій "Інтера" за $250 млн заявив Валерій Хорошковський, на той час - віце-президент російського "Євразхолдингу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування