Литвин: в Україні лежить потенційна Хіросіма, але нам не дадуть пасти

Субота, 4 квітня 2009, 21:03

Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що дестабілізація України є загрозою не тільки Європі, але і світу, тому ніхто цього не допустить.

"Проблема територіальної цілісності в Україні залежить не від Росії. Вона залежить від України", - сказав Литвин в ефірі радіо "Эхо Москвы", коментуючи можливу загрозу того, що Крим стане другою Південною Осетією.

"Якщо ми будемо внутрішньо сильні, якщо ми не будемо ділитися по берегу Дніпра і відступати один від одного, що, до речі, несе загрозу під час передвиборної кампанії, нічого подібного не буде", - додав він.

При цьому Литвин відзначив "ще один момент": "Крім усього іншого, світ не допустить. Тому що дестабілізація України - це загроза не тільки Європі. Це і загроза світу".

"Тому що у нас лежать свої бомби в Павлограді. Я ось був там на днях. А це тверде ракетне пальне від тих ракет, яких ядерні боєголовки ми вам віддали", - пояснив спікер.

За словами Литвина, "паливо для одного двигуна ракети - якщо, не дай Боже, воно вибухне, це Хіросіма".

"А там лежить 5 тисяч тонн. І те, що ми маємо всередині країни - це ще одна обставина, яка вимагає від нас дуже обережного ставлення до цих процесів", - заявив спікер.

Крім того, Литвин розповів "свою формулу": "Україна як держава не може пасти. Якщо навіть вона захоче сама впасти, нам дадуть милиці і нас будуть тримати на цих милицях, щоб ми були територією, називалися державою. Але ми повинні цього не допустити".

На питання, хто буде тримати, спікер відповів: "Європа в тому числі ... І в тому числі і Росія. Але я думаю, що більшою мірою Європа".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування