Закарпатська міліція зізналась, хто накапав на Балогу. Літак не його?

Вівторок, 7 квітня 2009, 17:46

Причетність глави секретаріату президента Віктора Балоги до затриманого в Ужгороді літака під управлінням громадянина США не доведена.

Про це у вівторок під час прес-конференції повідомив начальник Головного управління МВС у Закарпатській області Павло Кононенко.

За його словами, у п’ятницю, 3 квітня, до ГУ УМВС надійшов запит депутата ВР Геннадія Москаля.

"У листі дослівно йдеться таке: "Шановний Павле Миколайовичу, прошу перевірити законність використання літака борт № 29 LG Learjet-60, який користується послугами аеропорту Ужгорода, на предмет дотримання вимог митного та повітряного законодавства". Про Балогу в цьому листі не йдеться", - зауважив Кононенко, повідомляє УНІАН.

Відповідного листа, за словами начальника закарпатської міліції, було направлено до Ужгородської до митниці з проханням перевірити законність перебування літака на території України.

"Знову ж таки, про Балогу і в моєму листі до митниці не йдеться", - уточнив Кононенко.

Після цього, за його словами, Ужгородська митниця звернулася до ГУ УМВС у Закарпатській області з проханням "вжити заходи щодо подальшого перебування літака на території аеропорту та сприяти працівникам митниці у проведенні перевірки".

Він також повідомив на прес-конференції, що 6 квітня, за результатом перевірки до нього надійшов лист від керівника Ужгородської митниці Михайла Поради, в якому йдеться, що 6 квітня Ужгородська митниця порушила справу відносно громадянина США Геннадія Головацького, командира повітряного судна реєстраційний номер № 29 LG Learjet-60, за порушення митних правил.

3 квітня близько 20-ї години ужгородські митники затримали літак, який здійснював переліт Прага-Київ-Ужгород і яким керував американський пілот, для перевірки митного законодавства.

За інформацією джерел у правоохоронних органах, літак нібито було викликано на замовлення Балоги.

4 квітня міністр внутрішніх справ Юрій Луценко звинуватив Балогу в незаконному використанні іноземних транспортних засобів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...