Держкомрезерв шукає, хто б витребував з "Нафтогазу" борг

Четвер, 9 квітня 2009, 12:31

Держкомрезерв оголосив відкритий конкурс із продажу права вимоги до Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" на 1 млрд 318,08 млн куб. м природного газу.

Відповідно до оголошення в пресі в четвер, конкурс призначений на 24 квітня, а заявки на нього приймаються до середини дня 23 квітня.

Розмір конкурсного забезпечення складає 55,42 млн грн, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У прес-центрі "Нафтогазу" поки не змогли прокоментувати зазначену інформацію.

Як повідомлялося, у лютому минулого року колишній глава Держкомрезерву Михайло Поживанов заявив, що комітет передав "Нафтогазу України" на відповідальне збереження 1,3 млрд куб. м природного газу.

Потім комітет тричі безуспішно намагався реалізувати на торгах 651,15 млн куб. м природного газу з цього обсягу. А у вересні Поживанов оцінив борг "Нафтогазу України" перед відомством у 3,5 млрд грн.

У листопаді уряд визначив механізм погашення взаємних боргів між "Нафтогазом України" і Держкомрезервом спеціальною постановою, однак про її практичну реалізацію нічого не відомо.

Держкомрезерв формує і забезпечує реалізацію державної політики в сфері формування, розміщення, збереження, використання і наповнення запасів державного резерву.

"Нафтогаз України" поєднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Є монополістом з транзиту і збереження природного газу в підземних сховищах, а також по транспортуванню нафти трубопровідним транспортом по території України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування