Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" поки не повернула собі виключених

Вівторок, 14 квітня 2009, 10:00

На засіданні президії партії "Наша Україна" у понеділок не вдалося врегулювати питання подальшої участі в долі партії її членів, раніше відсторонених від керівництва у зв'язку з приєднанням до коаліції "НУ-НС", БЮТ і блоку Литвина.

Як пише "Комерсант-Україна", формально закрите засідання 13 квітня вела голова київської облорганізації "Нашої України", голова Київської ОДА Віра Ульянченко, але вона постійно передавала слово фактичному голові виконкому Роману Безсмертному.

До порядку денного були внесені два питання: створення робочої групи щодо внесення змін у статут партії і підготовка до проведення ради партії. У підсумку було вирішено провести засідання ради 16 травня. Очікується, що на ньому визначать дату з'їзду партії.

"Від сьогодні починається хоч якийсь етап організаційної роботи", - заявив журналістам після засідання президії голова фракції "НУ-НС" Микола Мартиненко.

У робочу групу з розробки змін до статуту партії включили депутата Віктора Мойсика і члена центрального комітету контрольно-ревізійної комісії партії Володимира Козака. "Було також рекомендовано, щоб до її складу ввійшов Юрій Ключковський", - розповів один із учасників засідання. Але, за інформацією видання, Ключковський не погодився увійти до складу робочої групи.

Для участі в президії з ініціативи Безсмертного були запрошені нардепи, раніше відсторонені від керівництва партією у зв'язку з входженням у "коаліцію трьох". На засіданні були присутні Олександр Третьяков, Юрій Ключковський і Ольга Герасим’юк.

"Депутатів запросили, щоб повернути в партію", - запевнило джерело видання.

Запрошені екс-голова НУ В'ячеслав Кириленко і колишній голова виконкому Олег Гуменюк на засідання так і не з'явилися.

Як розповів один із учасників засідання, Безсмертний заявив, що всі 7 депутатів були виключені з ради партії нелегітимно. Він послався на статут партії, відповідно до якого всі її члени, які є народними депутатами, автоматично входять до складу ради.

"Безсмертний також назвав з'їзд "Нашої України", обидва його етапи, нелегітимними. Він пояснив членам президії, що, оскільки вчасно не пройшов третій етап з'їзду (запланований на березень), він автоматично вважається закритим, а отже, жодне з його рішень не може бути підписане в принципі", - повідомив співрозмовник газети.

Депутати, раніше відсторонені від керівництва партією, зазначали, що в такому випадку, нелегітимним варто вважати й обрання на першому етапі з'їзду 29 листопада 2008 року Віктора Ющенка політичним лідером партії.

"Вони говорили, що їх публічно бичували з приводу вступу в коаліцію, що їх фактично вигнали", - розповідали учасники засідання.

За їхніми словами, у ході обговорення звучало дві пропозиції: частина членів президії закликала оголосити, що рішення про відсторонення депутатів від керівництва партією помилкове, інші наполягали на тому, що рішення з'їзду може скасувати тільки з'їзд. У результаті було вирішено скликати окреме засідання з цього питання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування