ТИМОШЕНКО ВИРІШИЛА ПІТИ ДО ГРОШЕЙ МВФ В ОБХІД РАДИ

Вівторок, 14 квітня 2009, 16:10

Кабінет міністрів має намір ухвалити рішення, необхідні для отримання другого траншу кредиту МВФ, своїми постановами.

Про це повідомила прем’єр Юлія Тимошенко на початку позачергового засідання Кабміну у вівторок.

"Я хочу запропонувати вам 3 питання, які через постанови уряду впроваджують ті самі норми, які мали бути впровадженні за допомогою голосування у парламенті", - сказала вона, уточнивши, що йдеться про 2 законопроекти стосовно збалансування Пенсійного фонду та 1 стосовно збалансування бюджету НАК "Нафтогазу".

Тимошенко заявила, що, незважаючи на сприйняття цих документів світовими фінансовими організаціями та публічну підтримку усіх, включно з президентом, високопосадовців в Україні, "на жаль голосування у парламенті було свідомо, цинічно завалено через неголосування саме тією частини фракції НУ-НС, яка безпосередньо контролюється президентом".

"Я як прем’єр-міністр не дозволю, щоб програма співпраці з МВФ була зруйнована. Саме тому ми відпрацювали той пакет рішень, який може стати основою для продовження цієї співпраці", - сказала вона.

Тимошенко також повідомила, що на позачерговому засіданні уряду присутні представники МВФ, зокрема, голова місії Джейла Пазарбазіоглу.

Як відомо, у вівторок Верховна Рада не внесла до порядку денного свого засідання законопроекти закони, необхідні для отримання другого траншу кредиту МВФ.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування