Техогляд продовжили на півроку

Середа, 15 квітня 2009, 15:37

Кабінет міністрів на засіданні в середу ухвалив рішення про продовження терміну техогляду на півроку.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко, повідомляє Ліга.net.

За його словами, таке рішення прийнято в зв'язку з тим, що в багатьох областях ще недостатньо точок техогляду і власникам автотранспортних засобів іноді доводиться долати по кілька сотень кілометрів для того, щоб пройти такий техогляд.

"Наприклад, в Одеській області на 40 із зайвим адміністративних районів є усього лише 7 сертифікованих точок техогляду, при цьому більшість з них зосереджені в обласному центрі", - пояснив Луценко.

"Відповідно, автолюбителям з Ізмаїла через нерозторопність бізнесу і влади доводиться їхати за 250 кілометрів, щоб пройти техогляд, потім повернутися додому, зайти в райвідділ, звірити оплачені штрафи і покінчити з цією справою", - продовжив міністр.

"Тому ми вважаємо за можливе продовжити техогляд на півроку і вважаємо, що за цей час чиновники Мінтрансу, МВС і Держстандарту разом з бізнесом створять повноцінну мережу техогляду", - додав він.

Також Луценко відзначив, що тим, кому зручно пройти техогляд, він рекомендував би це зробити зараз: "Щоб, як завжди, в останній тиждень, за старим нашим звичаєм, не стояти в чергах".

"Наприклад, у місті Києві, де є всі можливості... тим же, кому необхідно їхати за сто і більше кілометрів, я вважаю, можна почекати півроку і не бути заручником нерозторопності бізнесу і держави, тим більше в такий складний фінансовий період", - сказав міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування