У суді "колядника" Зварича виявили фінансові махінації небачених масштабів

Четвер, 16 квітня 2009, 16:34

Співробітники Контрольно-ревізійного управління виявили порушення у фінансово-господарській діяльності під час позапланової перевірки Львівського апеляційного адміністративного суду.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу КРУ у Львівській області.

За даними прес-служби, перевірка була проведена на виконання постанови Печерського районного суду Києва.

Під час перевірки було встановлено, що працівникам суду виплатили 537 тис. грн. зайвих щомісячних премій.

Причому в деяких випадках премії в минулому році доходили до 200% окладу, хоча максимальний розмір премії складає 100% від окладу.

Крім того, без постанови президії суду, тільки за наказом голови суду в квітні 2008 року суддям нарахована премія в розмірі 54,5 тис. грн., а співробітникам суду виплачено зайвих 45 тис. грн. відпускних.

Також підрядчикам, які проводили ремонт будівлі, суд переплатив майже 16 тис. грн.

У порушення норм законодавства суд підписав три договори про ремонт приміщень суду, проектної документації та закупівлю меблів на загальну суму понад 1,5 млн грн., з яких на час ревізії вже було виплачено 788 тис. грн.

Також виявлені й інші порушення. У зв'язку з цим КРУ застосувало до суду фінансові санкції - зупинено операції з бюджетними коштами. Матеріали ревізії передані до Генппрокуратури.

У минулому році Львівський апеляційний адміністративний суд очолював Ігор Зварич, якого звинувачують в одержанні хабара в особливо великих розмірах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування