Забравши банки, Тимошенко націлилася на шахти

Субота, 18 квітня 2009, 17:33

Уряд готовий почати процес повернення в державну власність тих приватних підприємств вугільної галузі, які в умовах світової фінансової кризи не можуть ефективно працювати.

Про це на прес-конференції в Кабінеті міністрів повідомив заступник міністра вугільної промисловості Анатолій Корзун, передає прес-служба уряду.

Він нагадав, що подібну процедуру уряд уже розпочав із комерційними банками, вирішивши викупити певні частки сімох банків за домовленістю із їхніми власниками.

"Ми не боїмося прийняти ці підприємства (шахти недержавної форми власності) в державну власність. Якщо власники виявлять таке бажання, ми шляхом відповідних взаємовигідних переговорів на певних умовах готові знову взяти їх під своє крило і врегулювати там виробничу та іншу діяльність, як на інших державних підприємствах", - зазначив Корзун.

Заступник міністра заявив, що завдяки роботі уряду шахтарі, які працюють на державних підприємствах, вчасно отримують зарплату.

У свою чергу, генеральний директор ДП "Вугілля України" Олег Погодін додав, що продукція шахт державної форми власності повністю викуповується підприємствами енергетики та державою у спеціально створений вугільний резерв.

Крім того, Корзун повідомив, що керівництво приватної шахти "Комунарська" у місті Жданівка Донецької області, де гірники відмовлялися виходити з копальні через невиплату заробітної плати (у суботу зранку страйкарі вже вийшли на поверхню), викликали в Київ для детального аналізу ситуації.

Він зауважив, що уряд "відчуває певний тиск з боку власників шахт недержавної форми власності".

"Є такі розмови, що на інших приватних шахтах плануються акції, подібні до цієї, для того, щоб якимось чином вплинути на нас і залучити продукцію цих підприємств під те замовлення, яке ми маємо для державних підприємств" – пояснив Корзун і попередив, що це не є цивілізованим методом співпраці.

У свою чергу генеральний директор ДП "Вугілля України" Погодін зауважив, що в умовах звуження ринків збуту вугілля "багато приватних структур хочуть сісти на шию державі і перекласти свої проблеми, які можуть вирішувати самостійно, на державу".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News