Янукович визнав, що домовляється про Конституцію

Понеділок, 20 квітня 2009, 13:43

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович сумнівається у реальності внесення змін до Конституції найближчим часом.

Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу ТВі, повідомляє прес-служба каналу.

Він не виключив, що прагнення депутатів до цього призведе до створення конституційної комісії в парламенті.

"Але чи здатна буде ця комісія напрацювати зміни до Конституції і віддати їх у Конституційний суд, щоб через якийсь час отримати висновки КС, я в це мало вірю", - зазначив лідер партії.

При цьому Янукович підкреслив, що переговори про можливість внесення змін в Основний закон "не можуть не вестися, тому що політики завжди ведуть дискусії щодо ситуації в країні".

"І я ніколи не був проти таких дискусій та пошуку ефективних рішень", - додав політик.

Голова Партії регіонів визнав, що в обговореннях з БЮТ пропозиція соратників Юлії Тимошенко проводити вибори до парламенту в два тури була "дискусійною, у неї є і позитивні, і негативні сторони".

Янукович зробив акцент, що і Венеціанська комісія не рекомендувала цього робити, і вітчизняні юристи сприймали це питання дуже складно.

Крім того, за його словами, Партія регіонів підтримує ідею виборів у парламент за відкритими списками. "Я не бачу жодної партії, яка була б проти", - додав Янукович.

Щодо позиції БЮТ з цього питання, лідер регіоналів звернув увагу, що він не чув офіційної заяви про те, щоб ця політична сила була проти: "Політично вони будуть загнані в кут, і в них не буде варіантів жодних".

"Інтерфакс-Україна", УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування