Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кремль збирається і далі продавлювати свої обхідні проекти

Понеділок, 20 квітня 2009, 16:49

Росія має намір активно просувати проект "Північний потік", вважаючи його вигідним як для Європи в цілому, так і для окремих держав.

Про це заявив президент РФ Дмитро Медведєв на прес-конференції у понеділок після закінчення переговорів з президентом Фінляндії Тар'єю Халонен, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми вважаємо проект "Північний потік" абсолютно вигідним для Європи в цілому і для окремих держав континенту, тому маємо намір просувати його", - підкреслив Медведєв.

Президент РФ переконаний, що такого роду проекти сприяють формуванню енергетичної безпеки в Європі.

"Наявність більшої кількості маршрутів постачання газу підвищує такого роду безпеку, а не навпаки - знижує її", - зазначив він.

"Ми, безумовно, продовжимо роботу в цьому напрямку при дотриманні всіх екологічних вимог", - сказав Медведєв, додавши, що Фінляндія сама буде визначати рамки розгляду цього питання.

У свою чергу Фінляндія сподівається, що екологічні проблеми навколо проекту будівництва газопроводу "Північний потік" будуть вирішені в найкоротший термін, повідомляє телеканал Вести.

"Ми обговорювали це питання. Фінляндія підходить до проекту з чисто екологічної точки зору. Якщо цей трубопровід можна буде побудувати екологічно безпечним чином, значить це буде хороший проект, це хороше починання", - зазначила президент Фінляндії.

"Але дослідження ще тривають. Думаю, коли зустрінуться глави наших урядів у червні місяці, тоді ми будемо вже більше знати про можливі терміни, коли цей розгляд буде закінчено", - сказала Халонен.

Також він заявив, що Росія доведе до своїх партнерів базовий документ, який визначає питання міжнародного співробітництва в сфері енергетики, в тому числі транспортування енергоресурсів.

"Сьогодні мною буде розповсюджений документ для наших партнерів по "вісімці", по "двадцятці" найбільших економік", - сказав президент РФ.

"Нашим партнерам по СНД, нашим найближчим сусідам, таким як Фінляндія, буде переданий базовий документ, який визначає питання міжнародного співробітництва в сфері енергетики, включаючи й пропозиції по транзитній угоді", - заявив Медведєв.

Він підкреслив, що Росія неодноразово говорила про проблеми, пов'язані з неврегульованістю низки питань енергобезпеки.

"Ці питання не вирішив договір по Енергетичній хартії та інші документи. Ми ці документи не ратифікували і не вважаємо себе зв'язаними цими рішеннями. І тому наше завдання зараз полягає у тому, щоб забезпечити на майбутнє баланс інтересів країн-виробників енергоресурсів, транзитних країн і споживачів енергоресурсів ", - підкреслив президент Росії.

За його словами, "саме на це і спрямована наша пропозиція".

"Я дам доручення уряду здійснити юридичний супровід цих рішень", - сказав Медведєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування