Росія вважає, що борги її флоту не завдають Україні збитків

Вівторок, 21 квітня 2009, 12:05

Росія суворо стежить за тим, щоб функціонування Чорноморського флоту РФ не завдавало шкоди безпеці України та її інтересам.

Про це заявив офіційний представник МЗС РФ Андрій Нестеренко, коментуючи перебування ЧФ РФ на території України, повідомляє Департамент інформації і друку МЗС РФ.

Нестеренко нагадав, що "за перебування свого флоту в Україні Росія платить оренду". "Це відбувається у формі щорічного списання 97,75 мільйонів доларів державного боргу України перед Російською Федерацією", - пояснив він.

Крім того, зауважив Нестеренко, "на флоті працює більше 20 тисяч місцевих жителів".

"Флот дає додаткові доходи в місцевий бюджет. Крім того, Російська Федерація виділяє мільйони доларів на фінансування програм розвитку населених пунктів, де розташовуються наші моряки", - додав він.

"Перебування Чорноморського флоту в Україні не тільки не викликає будь-якого відторгнення у місцевого населення, але і вітається ним", - заявив Нестеренко.

"У Росії переконані, що Чорноморський флот Російської Федерації є сполучною ланкою між народами Росії та України, стабілізуючим фактором у регіоні", - додав представник МЗС РФ.

Як відомо, влада Севастополя має намір звернутися до міністра оборони РФ Анатолія Сердюкова у зв'язку з ростом недоїмки підприємств ЧФ РФ у Пенсійний фонд України.

Крім того, раніше міністр праці і соціальної політики України Людмила Денисова заявляла, що заборгованість підприємств ЧФ РФ перед Пенсійним фондом України складає 3 мільйони 400 тисяч гривень.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування