Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гриценко хоче виставити рахунок Бухаресту

Вівторок, 21 квітня 2009, 19:24

Голова парламентського комітету з питань нацбезпеки Анатолій Гриценко наполягає на тому, щоб Україна виставила Румунії рахунок для компенсації нанесених збитків.

Про це він заявив на прес-конференції у Кіровограді, коментуючи викид у води річки Тиса важких металів, який стався в результаті прориву напірного трубопроводу на станції очистки шламових вод у Румунії, повідомляє прес-служба депутата.

"Якщо Румунія відмовиться покрити нанесені її підприємством збитки, Україна має звертатися до Міжнародного суду", - вважає Гриценко.

"Ми повинні захищати свій інтерес і не дозволяти безвідповідально забруднювати наші річки і водоймища", - переконаний він.

За словами голови комітету з нацбезпеки від забруднення річок румунською стороною Україна страждає не вперше.

"До наших річок щороку потрапляють шкідливі речовини. І Румунія жодного разу не компенсувала збитки, які наносила нам. Такого більше допускати не можна", - наголосив Гриценко.

Також народний депутат вважає, що Кабмін повинен невідкладно створити робочу групу під егідою міністерства надзвичайних ситуацій з залученням місцевої влади західних регіонів, державних комітетів водного та лісового господарств, міністерства охорони здоров’я та МЗС для того, щоб оцінити ступінь забруднень у річці Тиса та небезпеку, нанесену румунською стороною.

Як відомо, 16 квітня 2009 року в результаті прориву напірного трубопроводу на станції очистки шламових вод гірничо-видобувного підприємства в районі міста Бая Борша сталося аварійне забруднення притоків Тиси.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування