Подробиці телемосту з Ющенком: питання журналістам спустили зверху?

П'ятниця, 24 квітня 2009, 11:50

Питання від журналістів із Львівської студії під час телемосту з президентом Віктором Ющенком у середу були завчасно відібрані, а самих журналістів із обласних центрів зібрали у студії радше для масовки, пише "ЗІК".

За інформацією видання, журналістів попросили бути на Львівському телебаченні о 17.45, хоча прес-конференція мала розпочатися о 19.00.

У цей час працівники прес-служби Львівської ОДА попросили журналістів написати свої запитання до президента, щоб передати їх прес-службі глави держави. Остання мала вибрати два або три запитання, які можна поставити президенту.

Видання зауважує, що такий крок пояснили необхідністю того, щоб запитання не повторювалися, "хоча цілком зрозуміло, що журналіст, почувши відповідь на запитання, не ставив би його ще раз".

Перед ефіром журналістам пояснили, що зі Львова можна буде поставити два або три запитання. У зв'язку з цим видання дивується, "навіщо на телеміст із президентом на Львівське телебачення приїхали журналісти із усіх обласних центрів Західної України".

За словами видання, із кожного обласного центру Західної України було по декілька журналістів (усього близько 30 журналістів), усі вони мали відрядження, які проштамповували у Львівській ОДА.

Перед самим початком ефіру з'ясувалося, хто з журналістів у студії зможе поставити питання президенту. Без будь-яких пояснень це право отримала журналіст одного із львівських інформагентств, яке, за словами видання, близьке до мера Львова Андрія Садового.

"За власними спостереженнями" журналіста видання, "львівське" питання, яке було поставлено президенту, не було власним питанням журналіста".

"Адже коли прозвучало запитання про оцінку роботи губернаторів під час ліквідації наслідків повені у Західній Україні, журналісти у студії здивувалися, бо такого питання у переліку не було", - пояснює автор.

Одразу після закінчення телемосту із президентом у львівській студії сталася сварка між журналістами із Західної України та прес-службою львівського губернатора. Журналісти обурювалися, що їх привезли для масовки.

Як відомо, Ющенко під час своєї прес-конференції наголосив, що особисто як президент зробив все можливе, щоб в Україні не переслідували журналістів за їх право на свободу слова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News