Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко може розпочати консультації щодо розпуску Ради

Четвер, 30 квітня 2009, 11:42

Президент Віктор Ющенко визначиться з питанням щодо можливого дострокового розпуску Верховної Ради після детального вивчення рішення Конституційного Суду щодо формування уряду після створення нової коаліції.

Про це в інтерв’ю журналістам заявила представник президента в КС Марина Ставнійчук, відповідаючи на запитання, чи є у Віктора Ющенка підстави для розпуску парламенту, зважаючи на рішення КС.

"Я думаю, що перш ніж ставити і відповідати на таке питання, президент України повинен уважно почитати рішення Конституційного Суду, вивчити всі обставини, які пов’язані з прийняттям – і юридичні і фактичні", - сказала Ставнійчук, повідомляє УНІАН.

При цьому вона не виключила, що "президент України з цього питання проведе відповідні консультації з керівництвом Верховної Ради та керівництвом фракції Верховної Ради".

Як відомо, КС оприлюднив рішення за поданням президента щодо формування уряду після створення нової коаліції.

Згідно з ухваленим рішенням, внесення пропозицій президенту щодо кандидатури прем’єра, а також щодо кандидатур до складу Кабінету міністрів належить виключно до повноважень коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування