П’ЯНИЙ ЛУЦЕНКО БИВСЯ У ФРАНКФУРТІ З ПОЛІЦЕЙСЬКИМИ

Середа, 6 травня 2009, 10:29

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко провів півдня у відділку поліції аеропорту Франкфурта-на-Майні після того, як його у стані сильного алкогольного сп’яніння затримали після сутички з правоохоронцями.

Про це пише німецька газета "Bild", передає "Німецька хвиля".

За інформацією видання, Луценка із його 19-річним сином Олександром через неадекватну поведінку не пропустили на борт літака, який о 18:15 вилітав у рейс до Сеула.

"Українці вчинили сварку із правоохоронцями, грубо лаялися, кидали у них своїми мобільними телефонами і билися", - пише видання.

Поліції довелося викликати підкріплення і застосувати силу.

Як повідомляється, особливо агресивно поводився син міністра. На нього навіть вдягнули наручники.

У відділку у Луценка-молодшого зафіксували вміст алкоголю у три проміле. Міністру вдалося уникнути тесту на алкоголь, пред’явивши дипломатичний паспорт, пише газета.

Близько опівночі до відділку прибув заступник керівника поліції землі Гессен Ґюнтер Гефнер. У розмові з німецьким колегою, яка тривала близько години, Луценку, за інформацією "Bild", вдалося "зам’яти" інцидент і уникнути письмового звіту про подію.

Близько 1:15 ночі українці залишили відділок. Наступного дня вони таки вилетіли до Сеула. У Франкфурті-на-Майні Луценки по прибутті з Києва, як планувалося, мали провести лише кілька годин в очікуванні пересадки на рейс до Сеула.

У президії поліції Франкфурта-на-Майні "Німецькій хвилі" підтвердили, що інцидент із українським міністром у понеділок, 4 травня, мав місце. Водночас, німецькі правоохоронці спростовують інформацію про те, що інцидент було "зам’ято".

"Це правопорушення зафіксоване у встановленому порядку і щодо нього буде здійснено усі процесуальні заходи", - повідомив речник франкфуртської поліції.

"Усі факти, викладені у газеті "Bild", ми підтверджуємо, окрім інформації про кількість проміле у крові затриманого", - сказав речник.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...